Hestesektoren samlet om indstilling til fremtidens brug af heste i sport

En samlet hestesektor melder ud om fremtidens brug af heste i sport. Det sker som et svar på en udtalelse fra Det Dyreetiske Råd om sportshestenes velfærd.

Det Dyreetiske Råd satte i marts 2023 fokus på brugen af heste i sport. I en udtalelse fra rådet blev sektoren opfordret til at undersøge og sikre velfærden for heste i alle aspekter af den daglige brug af hestene til sport. Hestesektoren har fulgt denne opfordring og har på en møderække gennem det seneste år arbejdet med en fælles indstilling til den fremtidige brug af heste i sport, hvor hestens velfærd i sporten har det absolutte fokus. Sektorens organisationer har mødtes i regi af Forum for Hestevelfærd, hvor alle sektorens større organisationer og ekspertise er repræsenteret.

Det er med stor tilfredshed, at den fælles indstilling til fremtidens brug af heste i sport er en realitet. Indstillingen har form af en ramme, der skal tjene som udgangspunkt for udarbejdelse af konkrete retningslinjer på væsentlige velfærdsaspekter indenfor de forskellige grene af brugen af hesten til sport. Sektorens organisationer vil derfor nu engagere sig i at præcisere de mere konkrete rammer i form af specifikke tilpasninger af regelsæt og formidling af indstillingerne til de aktive.

Sektorens organisationer er helt bevidste om, at alle aktive går en tid med forandring i møde – en tid, hvor der findes en ny balance til glæde for både heste og hestefolk. En succesfuld forandringsproces kræver, at alle aktive engageres positivt i de nye rammer, og derfor er netop det brede fællesskab omkring indstillingen til fremtidens brug af hesten i sport så væsentlig. Organisationerne i Forum for Hestevelfærd er ikke i tvivl om, at hele sektoren vil være positivt indstillet på den kommende tids forandringer – helt grundlæggende for de aktive er nemlig glæden ved hesten og ønsket om det bedste samarbejde mellem hest og menneske.

Indstillingerne til fremtidens brug af heste i sport er vedlagt denne artikel, og henvendelse vedrørende indholdet kan ske til organisationerne repræsenteret i Forum for Hestevelfærd:
Den Danske Dyrlægeforening, Hestens Værn, Dansk Varmblod, Dansk Islandshesteforening, Dansk Galop, Dansk Travsports Centralforbund, Dansk Ride Forbund, Dansk Ride-Instruktør Forening, Beslagsmede Tekniq-Arbejdsgiverne, Landsudvalget for Heste, SEGES Innovation

Læs Forum for Hestevelfærds besvarelse til Det Dyreetiske Råd vedr. udtalelse om brug af heste i sport HER